Het blijft uiteraard belachelijk hoeveel geld voetballers verdienen door 'simpelweg' tegen een balletje aan te trappen. Gisteren publiceerde het Amerikaanse blad Forbes een lijst met de best verdiende sporters van de wereld, waarin Cristiano Ronaldo ($88 miljoen) en Lionel Messi ($81,4 miljoen) stijf bovenaan stonden. Op nummer drie stond basketballer LeBron James met $77,2 miljoen. Wij hebben even uitgezocht welke voetbalspelers op dit moment in het bezit zijn van de duurste huizen van de wereld. Wat opvalt is dat bijna alle huizen in Europa liggen, terwijl er tegenwoordig in China ook flink met geld gesmeten wordt in de voetbalwereld. Of zullen de huizenprijzen daar gewoonweg een stuk lager liggen? Hoe dan ook. Bekijk hieronder de top 10 duurste huizen van voetbalspelers:  


  d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e (1) 10.  Cristiano Ronaldo: €6 miljoen Je zou denken dat CR7 wel in de top 3 staat, maar helaas. Desalniettemin heeft hij wel een prachtig huis met 7 slaapkamers, 2 zwembaden en een tuin waar een voetbalveld in past.  


9. Rooney 5 mil 9. Wayne Rooney: €6,3 miljoen Dit gigantische huis liet Rooney in een BBC Documentaire zien. Het huis heeft o.a. een zwembad, thuisbioscoop, gameroom en trophyroom waar al zijn prijzen veilig gestald staan.   


8. Gareth Bale 6.5 mil 8. Gareth Bale: €8,2 miljoen Dit huis is officieel van Real Madrid en niet van Bale zelf. In dit huis woonde voorheen o.a. de legende Kaka.  


7 Frank Lamperd 8.5 mil 7. Frank Lampard: €9,6 miljoen Aan renovatiekosten was Lampard al €1 miljoen kwijt. Helaas moest Lampard dit huis met 6 slaapkamers en 6 badkamers achterlaten in London, omdat hij verhuisde naar New York.  


6. Zlatan 8.5 mil 6. Zlatan Ibrahimovic: €10,7 miljoen Dit was ooit een kerk in Stockholm die Zlatan kocht om hem vervolgens om te bouwen tot een appartementencomplex. Waarschijnlijk worden deze appartementen op latere leeftijd de pensioeninkomsten van de 35-jarige Zweed.  


5. Drogba 14.5 mil 5. Didier Drogba: €18,4 miljoen Dit is waarschijnlijk het grootste huis in dit overzicht. Deze prachtige mansion ligt net buiten London en beschikt over gigantisch veel kamers. Er zitten tenminste 8 badkamers, 7 slaapkamers en een hele grote prijzenkamer in.   


4. Steven Gerrard: €22,8 miljoen Dit prachtige huis in Los Angelos heeft maar liefs 6 slaapkamers, een zwembad en een thuisbioscoop. Met een huis in LA woon je in een prachtige omgeving, omringd door de grootste artiesten en acteurs van de wereld.  


4. Etoo 18.5 mil 3. Samuel Eto'o: €23, 5 miljoen Samuel Eto'o heeft dit Italiaanse horrorhuis overgenomen van Lord Carnarvon. Er vielen een aantal mysterieuze doden in dit huis, die tot op heden nog onverklaarbaar zijn. Dit gigantische huis heeft zéker 40 kamers en een zwembad.  


2. Ozil 21 mil 2. Mesut Özil: €26,6 miljoen Dit ongelofelijk grote huis van Mesut Özil is niet van hem zelf, maar sinds hij bij Arsenal speelt woont hij er wel in. Dit huis is ontworpen door Harrison Varma en ligt in de duurste area's van Londen.  


1. Beckham 31.5 mil 1. David Beckham: €40 miljoen Dit gigantische huis van David Beckham heeft een wijn kelder, 7 slaapkamers, een gym en nog veel meer! Uiteraard heeft meneer Beckham héél veel geld verdiend naast het voetballen met zijn modellencarrière.


Staat jouw Voetbal-CV al op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Klik hier om jezelf gratis aan te melden als voetbalspeler of trainer op www.voetballoopbaan.nl.