Voor sommige spelers is het niet vanzelfsprekend dat gezonde voeding een prioriteit heeft in het dagelijkse leven. Profs en jeugdspelers bij profclubs worden op de club vaak voorzien van gezonde voeding, maar zodra ze thuis komen houden ze er nog wel eens van om een hamburgertje of biertje achterover te gooien. Toen Matthijs de Ligt in de jeugd bij Ajax terecht kwam, kreeg hij direct een diëtiste van de club. Niet omdat hij een ongezond voedingspatroon had of kampte met overgewicht, maar puur omdat hij 'gevoelig' was om snel in gewicht aan te komen.

My club. My brand. My boots. 🔥👟⚡ @adidasfootball #ACE17 #HereToCreate

Een bericht gedeeld door Matthijs de Ligt (@mdeligt_) op

De Ligt was op jonge leeftijd al vaak de grootste en sterkste van het team. "Ik vond het niet erg om een diëtiste te hebben. Ik heb goed geluisterd en de adviezen netjes opgevolgd. Vanwege mijn fysiek moet ik nou eenmaal meer op mijn voeding letten. Af en toe eet ik wel eens iets ongezond, maar ik let goed op mijn voeding. Met een biertje maak je mij sowieso niet blij, dus dat scheelt al!" vertelt De Ligt in gesprek met Helden Magazine.


Nog geen profiel op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Meld je dan hieronder gratis aan als voetbalspeler of trainer op Voetballoopbaan.nl! 7CCBC8D4-8749-4555-A120-91A9F3C24D09