Op het moment van schrijven heeft hij na 28 wedstrijden in de Jupiler Pro League in België alweer 16 goals en vijf assists achter zijn naam staan. Een knappe prestatie van een voetballer die op zijn 21ste nog voor amateurvereniging Sparta Nijkerk voetbalde.

We hebben het over niemand anders dan Tarik Tissoudali. De inmiddels 29-jarige Amsterdammer is momenteel op de piek van zijn carrière. Hij had o.a. een belangrijk aandeel in de plaatsing voor het WK van Marokko en er staan meerdere Europese topclubs in de rij om over te nemen van KAA Gent.

Van amateur naar wereldtop

Tarik Tissoudali groeide op in Amsterdam en speelde o.a. voor DWS, Young Boys en Argon. In de senioren ging hij voetballen voor Sparta Nijkerk. Tot hij op 21-jarige leeftijd werd gescout door Telstar.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @tissoudali14

Via Telstar, Cambuur, VVV en de Graafschap kwam hij in 2018 bij het Belgische Beerschot terecht. Daar brak hij officieel door, op het tweede niveau in België. Hiermee wekte hij interesse op van AA Gent, waar hij in 2021 een contract ondertekende voor 2,5 jaar.

Marokkaans international

Bij AA Gent ging het hard. Op het hoogste niveau in België scoorde hij de ene naar de andere goal. Hierdoor kwam hij in de picture bij het Marokkaanse elftal. In januari 2022 maakte hij zijn debuut voor de Leeuwen van de Atlas. In maart 2022 plaatste hij zich met Marokko voor het WK in Qatar.