Tijjani Reijnders heeft in de zomer van 2023 een geweldige transfer weten af te ronden naar AC Milan. De voormalig middenvelder van AZ heeft na drie sterke seizoenen in de Eredivisie de Italiaanse topclub weten te overtuigen van zijn kwaliteiten. Reijnders tekende een contract voor vijf jaar bij AC Milan.

Wat veel mensen niet weten, is dat de geboren Zwollenaar op zeventienjarige leeftijd werd weggestuurd uit de jeugdopleiding van FC Twente omdat hij 'te klein' was. Hij moest een flinke stap terug doen en ging destijds spelen voor CSV '28, een vierdeklasser uit Zwolle.

Daar wist hij binnen één seizoen weer een BVO te overtuigen van zijn kwaliteiten. Hij vertrok naar PEC Zwolle O19 en debuteerde een jaar later in de Eredivisie. Alhoewel hij slechtst één wedstrijd speelde voor PEC, maakte hij kort na zijn debuut een transfer naar AZ. Hij was toen 19 jaar oud.

Van €1 miljoen naar €20 miljoen

Hij ging spelen voor Jong AZ, waar hij direct zijn waarde bewees. Maar het duurde uiteindelijk drie seizoenen voordat hij zijn grote doorbraak maakte in de Eredivisie. Vanaf het seizoen 2021-2022 werd hij een vaste waarde bij AZ. In slechtst twee seizoenen tijd steeg zijn transferwaarde van €1 miljoen naar €20 miljoen, het bedrag dat AC Milan AZ uiteindelijk betaalde om hem te contracteren.