Het is een jongensdroom die uitkomt voor Tijjani Noslin. De aanvaller speelde afgelopen seizoen nog voor Hoofdklasser DHSC, maar heeft onlangs een meerjarig contract getekend bij Eredivisie-club Fortuna Sittard.

Tijjani speelde in de jeugd o.a. voor Swift, FC Den Bosch en FC Twente. Nadat hij in de O19 van FC Twente was weggestuurd, belandde hij in het tweede elftal van de Utrechtse amateurclub Hercules. Via het eerste elftal kwam hij uiteindelijk in 2020 bij het Utrechtse DHSC terecht.

Alhoewel de meeste talentvolle jongens op 22-jarige al grotendeels zijn afgeschreven, geloofde Tijjani Noslin nog wel in een stap richting het profvoetbal. In eerste instantie zou hij aankomend seizoen naar Top Oss gaan, maar omdat hij daar op amateurbasis ging spelen was hij tot 31 augustus vrij om te verhuizen naar een andere club. Dankzij Mounir el Hamdaoui en Wesley Sneijder mag de geboren Amsterdammer uiteindelijk een driejarig contract (met een optie op nog een jaar) tekenen bij Eredivisie-club Fortuna Sittard.

"Vorig jaar speelde ik nog in de Hoofdklasse met DHSC en volgend seizoen speel ik in de Eredivisie. God is goed voor me. Ik kom niet om op de bank te zitten en ga 1000% vechten om te slagen." aldus Tijjani Noslin tegenover het Algemeen Dagblad.

Foto: Fortuna Sittard