Tijjani Noslin heeft voor zover op z'n zachtst gezegd een indrukwekkende voetbalcarrière achter de rug. De aanvaller van Hellas Verano maakte onlangs een transfer van maar liefst €15 miljoen naar de Italiaanse topclub Lazio Roma. En dat terwijl hij drie jaar geleden nog actief was in het Nederlandse amateurvoetbal.

Bij Noslin is het ongekend hard gegaan. Iets wat we niet vaker zijn bij amateurvoetballers die een stap maken naar het profvoetbal. De Amsterdammer speelde in 2021 nog voor de inmiddels failliete Utrechtse amateurclub DHSC. Het seizoen hierna tekende hij in eerste instantie een amateurcontract bij Top Oss, wat al een flinke stap vooruit was.

Echter bleek een maand later ook Fortuna Sittard geïnteresseerd te zijn waardoor hij alsnog besloot te vertrekken naar de Eredivisieclub. Wesley Sneijder hielp hem bij het maken van deze transfer. Hier is Noslin hem nog iedere dag dankbaar voor is.

In 3 jaar naar Italiaanse top

Van 2021 tot januari 2024 speelde Noslin voor Fortuna Sittard waar hij in 68 wedstrijden tot negen goals en drie assists kwam. Dit was genoeg om Hellas Verano te overtuigen van zijn talent. Want de Italiaanse club betaalde maar liefst €3 miljoen om hem over te nemen. Dit bleek een uitstekende investering te zijn voor Hellas Verona. Want nog geen halfjaar later weten ze Tijjani Noslin voor €15 miljoen door te verkopen aan Lazio Roma.