Thomas Meunier heeft tot nu toe absoluut een bijzondere voetbalcarrière achter de rug. De back van Borussia Dortmund groeide o.a. op bij de Belgische derdeklasser Royal Excelsior Virton, waar hij ook zijn officiële debuut maakte in het eerste elftal.

Omdat dat zijn club op het tweede en derde niveau in België actief was, kon hij niet leven van zijn verdiensten bij de club. Zo was hij op achttienjarige leeftijd zelfs nog werkzaam als postbode. “Ik moest iedere ochtend op 05.00 beginnen met werken. Ik zag de zon opkomen als ik bezig was met mijn route. Soms regende het keihard, en dan voelde ik me wel een beetje wanhopig.” vertelt Meunier in gesprek met 20minutes.fr.

Baanwisseling

Na verloop van tijd vond Thomas Meunier een betere baan. Hij ging dagelijks van 06.00 ’s ochtends tot 14.00 ’s middags werken bij een autofabriek. Na zijn werk reed hij direct door naar de training bij Royal Excelsior Virton.

In een stroomversnelling

Meunier begon steeds beter te spelen bij Royal Excelsior Virton en diverse grote Belgische clubs toonde interesse in hem. Omdat hij nog maar 19 jaar oud was, kon Club Brugge hem voor slechtst €200.000 overnemen. Eenmaal bij Club Brugge ging het hard.

Hij veroverde direct een basisplaats en maakte na vijf sterke seizoenen een toptransfer naar PSG. Na vier seizoenen gespeeld te hebben met spelers als Neymar en Mbappé, maakte hij in de zomer van 2020 een transfer naar Borussia Dortmund. En dat terwijl hij een aantal jaar geleden nog een bijbaantje had in een autofabriek. Zo snel kan het gaan..