Het had misschien een klein beetje anders kunnen lopen en Thomas Beelen had de stekker uit een profcarrière getrokken. De talentvolle verdediger van Feyenoord heeft dankzij het wegvallen van Trauner een basisplek weten af te dwingen bij de Rotterdammers en liet zich direct gelden in het Europea League-duel tegen AS Roma.

De centrale verdediger mocht het tegen AS Roma opnemen tegen de ervaren scherpschutter Romelu Lukaku. Ondanks dat de Belgische spitsen via een duel met Hanchko een doelpunt wist te scoren heeft Thomas Beelen een ijzersterke pot gespeeld tegen de fysiek sterke spits.

Maar het had dus ook compleet anders kunnen aflopen voor Beelen. Beelen kwam op jonge leeftijd in de jeugdopleiding van FC Twente terecht waar hij na een aantal jaar noodgedwongen moest vertrekken omdat FC Twente ging besparen op spelersbusjes waarmee jeugdspelers werden opgehaald en gebracht naar het jeugdcomplex. Beelen wilde niet vijf uur met het openbaar vervoer reizen en besloot daarom een stap terug te doen naar amateurclub VVOG.

Van bijna stoppen naar Nederlandse topclub

Na één seizoen bij VVOG te hebben gespeeld vertrok Beelen alweer naar PEC Zwolle. Hij was toen 16 jaar oud. Bij PEC heeft de verdediger vervolgens zware periodes gehad. Zo zat hij vaak wissel bij het beloftenelftal, werd hij binnen de club als alle behalve een 'toptalent' gezien en stopte hij bijna met voetballen.

Pas toen Dick Schreuder bij PEC Zwolle kwam, veranderde er veel voor Beelen. In april 2022 mocht hij aansluiten bij de selectie van het eerste elftal. Dezelfde maand maakte hij zijn debuut in de Eredivisie. In juni 2022 tekende hij zijn eerste profcontract. Vanaf het seizoen 2022-2023 werd hij basisspeler bij PEC Zwolle en na één seizoen maakte hij al een transfer naar Feyenoord.