Thijs Dallinga kwam tot dusver slechtst tot zes wedstrijden in de Eredivisie waarvan hij geen enkele keer in de basis begon. Toch is de pas 22-jarige Groninger op het moment van schrijven stap voor stap richting de Europese top aan het werken.

Alhoewel Dallinga er alles aan deed om in de jeugdopleiding van FC Groningen terecht te komen, lukte het hem meerdere keren niet om via de talentendagen aangenomen te worden. Dallinga groeide uiteindelijk deels op in de jeugdopleiding van VV Hoogezand en FC Emmen.

Na vijf jaar in de jeugd bij FC Emmen te hebben gespeeld mocht hij op zeventienjarige leeftijd zijn officiële debuut maken in de Keuken Kampioen divisie. Hij speelde uiteindelijk acht competitiewedstrijden voor FC Emmen, wat hem uiteindelijk toch zijn 'droomtransfer' opleverde naar FC Groningen.

Nieuwe stap

Drie seizoenen stond Dallinga onder contract bij FC Groningen waarin hij slechtst zeven keer mocht invallen. Hij koos daarom voor een 'stapje terug' en vertrok naar Excelsior dat toen in de Keuken Kampioen Divisie speelde. Maar liefst 36 keer wist hij te scoren in 44 officiële wedstrijden. Een unieke prestatie die direct opviel bij diverse topclubs.

Van KKD naar Ligue 1

Hij koos uiteindelijk voor Toulouse. Een club die in het seizoen 21-22 nog in de Ligue 2 speelde, maar kampioen werd en direct promoveerde naar de Ligue 1. De eerste seizoenshelft voor Dallinga liep een beetje stroef. Hij scoorde twee keer in 16 wedstrijden. De tweede seizoenshelft is nog volop bezig en gaat een stuk beter; in 18 wedstrijden vond hij namelijk al tien keer het net.

"Soms moet het via een omweg. Een carrière loopt niet altijd soepeltjes, ik ben daar het bewijs van. Ik heb in het begin altijd tijd nodig om te wennen aan een nieuwe omgeving. Toulouse is een warme club met normale jongens, net als Excelsior. Iedereen moet hier keihard werken om zijn niveau te halen. Niemand uit onze selectie heeft ervaring in een top 5-competitie. Dat zorgt er voor dat de jongens zich normaal gedragen." aldus Thijs Dallinga tegenover de Telegraaf.