Fitness is een sport dat de laatste jaren steeds populairder is geworden. Tegenwoordig vind je in bijna iedere woonwijk wel een Basic-Fit of een Fit For Free waar je voor nog geen €20 p/m al een abonnement kan afsluiten.

Met fitness kun je je lichaam op een sportieve manier gezond onderhouden en als je je voeding er goed op aanpast kun je er een heel strak lichaam van krijgen. Ook je voetbalprestaties kun je er flink door verbeteren en daarom zie je steeds meer voetballers die in zichzelf investeren in de sportschool. De grens overschrijven mag wel, maar probeer wel uit te kijken dat je niet té ver gaat met je trainingen. Want ook in de sportschool moet je niet meer doen dan je lichaam aankan.

Ken je grenzen 

Een té zware work-out kan namelijk negatieve gevolgen hebben op je gezondheid. Drie American Football spelers zijn volgens de Washingtonpost.com in 2018 na een keiharde trainingssessie in het ziekenhuis beland. De sporters moesten o.a. een uur lang opdrukken, waardoor hun spierweefsel dusdanig afbrak dat de inhoud in hun bloed terecht kwam. Deze gevaarlijke aandoening wordt ook wel 'Rhabdomyolysis' genoemd.

Rhabdomyolysis komt steeds vaker voor in de extreme sportwereld. Vooral in het Amerikaanse leger en met sporten als CrossFit wordt er meer gevraagd dan je lichaam in werkelijkheid aankan. In sommige gevallen kan dit dus leiden tot gevaarlijke situaties en als je er niet op tijd bij bent kan het zelfs dodelijk zijn. Bron: Washingtonpost.com