De voetballerij wordt steeds moderner en voetballers moeten steeds meer van hun lichaam vragen om tijdens een wedstrijd 90 minuten 100% te geven. Het professionele voetbalniveau is zich afgelopen jaren steeds harder gaan ontwikkelen en daarbij kun je zien dat spelers steeds meer aandacht besteden aan individuele trainingen, voeding en herstel.

Succesvol worden als voetballer

Om succesvol te worden in de voetballerij, zul je meer dan alleen de standaard voetbaltrainingen moeten doen. Diverse studies wijzen uit dat spelers in de Premier League tot wel 80% meer sprints, 35% langere afstanden, 30% hogere intensiteit en 12% meer passes versturen dan 12 jaar geleden. Dit betekent het de algemene uithoudingsvermogen en de techniek van een hedendaagse voetballer een stuk hoger moet liggen dan voorheen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Talento é dom, é graça. E sucesso nada tem a ver com sorte, mas com determinação e trabalho. (Augusto Branco)

Een bericht gedeeld door Givanildo V. De Sousa- Hulk (@hulkparaiba) op

Vroeger

Dat voetballers steeds atletischer worden en harder moeten trainen, betekent niet automatisch dat er vroeger niet hard werd getraind. Zo trainden de spelers van Ajax vroeger ook op fysieke vaardigheden en kun je in deze oude beelden zien wat voor fysieke trainingen de spelers vroeger moesten doen.

Zelf aan de slag gaan?

Via van ons platform proberen wij spelers te motiveren om meer uit hun voetbalcarrière te halen. Dit zul je moeten doen door individueel met jezelf aan de slag te gaan. Wij bieden diverse specifieke trainingsprogramma's aan om bijv. je snelheid, duelkracht, blessuregevoeligheid en/of je techniek te verbeteren.