Steven Berghuis heeft al een behoorlijke carrière achter de rug. De behendige vleugelaanvaller debuteerde bij FC Twente in het profvoetbal, bloeide vervolgens op bij AZ en maakte vanuit daar een veelbelovende transfer naar de Premier League.

Hij ging spelen voor Watford, maar kwam daar niet verder dan negen competitiewedstrijden en belandde op een zijspoor. Hij besloot een stap 'terug' te doen naar de Eredivisie en liet zich verhuren aan Feyenoord.

Debuut Hoofdklasse

Voordat dit allemaal gebeurde, zag het voetballeven van Steven Berghuis er compleet anders uit. Toen Berghuis namelijk in de jeugdopleiding van AGOVV speelde werd hij te licht bevonden en moest hij noodgedwongen opzoek naar een nieuwe club. Hij sloot zich aan bij de lokale amateurclub WSV Apeldoorn.

WSV Apeldoorn speelde destijds in de hoofdklasse en besloot Steven Berghuis direct aan het eerste elftal toe te voegen. Berghuis was toen 15 jaar oud en maakte destijds tevens zijn debuut voor WSV Apeldoorn. Zijn vader, Frank Berghuis, debuteerde op exact dezelfde leeftijd in een eerste elftal van een amateurclub, maar dan voor Apeldoornse boys.

Investeren in jezelf

De prestaties van Steven Berghuis waren niet onopgemerkt gebleven bij WSV Apeldoorn. Na één seizoen maakte hij al een transfer naar de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles. Ook daar speelde hij slechtst één seizoen voordat hij werd opgepikt door FC Twente.