Stan Braem heeft het voor elkaar gekregen om op 23-jarige leeftijd nog een profcontract te tekenen op het hoogste niveau in België. Zulte Waregem wordt namelijk de nieuwe club van Stan Braem. En dat terwijl hij zeven jaar geleden nog vierde provinciale (laagste niveau in België) speelde.

Op het moment van schrijven is Braem nog schilder van beroep. Maar hij heeft zijn werkgever al ingelicht dat hij binnenkort afscheid zal nemen van zijn baan. "Mijn baas is op de hoogte van de situatie" vertelt de aanvaller tegenover Het Laatste Nieuws.

Van laagste naar hoogste niveau

Hij was 16 jaar oud toen hij debuteerde voor Dosko Sint-Kruis (4e provinciaal). Hij speelde op de slechtste velden, met niet de allerbeste teamgenoten, maar scoorde er ieder seizoen wel flink op los. Zo klom hij ieder jaar op de ladder in het Belgische amateurvoetbal. Dat bracht hem in het seizoen 21-22 bij KSKV Zwevezele. Zij spelen Tweede Amateur (hoogste amateurniveau in België). Met 27 goals in 30 wedstrijden wekte hij interesse van Cercle Brugge. Echter werd hij na een proefperiode niet aangenomen. Zulte Waregem was wel nog geïnteresseerd in Stan Braem en besloot hem uiteindelijk te contracteren.