Het Australië van Bert van Marwijk is het WK met een 1-2 nederlaag begonnen. Na een lange vliegruis vanuit Australië naar Rusland moesten de The Socceroos aantreden tegen de Franse topploeg en dat verliep niet zonder kleerscheuren. Australië heeft echter wel goed ingespeeld op een eventuele jetlag waar veel spelers last van konden krijgen. Door middel van speciale brillen worden spelers ‘gedwongen’ op een bepaald moment in slaap te vallen, zodat hun slaapritme zo minimaal mogelijk wordt beïnvloed door het grote verschil in de tijdzones.

De bijzondere bril, genaamd Re-Timer, is een nieuw product gebaseerd op wetenschappelijke studies. Een Australische slaappsycholoog heeft de bril ontwikkeld op de Universiteit van Adelaide’s Flinders. De bril forceert je op een bepaalde manier in slaap te vallen met speciale lichteffecten, wat voornamelijk functioneel is om een jetlag te voorkomen.


Nog geen profiel op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Meld je dan hieronder gratis aan als voetbalspeler of trainer op Voetballoopbaan.nl! 7CCBC8D4-8749-4555-A120-91A9F3C24D09