Sparta Rotterdam is vanaf aankomend seizoen weer in de Eredivisie te bewonderen. De Rotterdamse club verloor in de finale van de nacompetitie in de thuiswedstrijd met 1-2 van De Graafschap, maar wist in de uitwedstrijd overtuigend met 0-2 te winnen in Doetinchem.

Doelpuntenmakers Halil Dervisoglu en Adil Auassar waren verantwoordlijk voor de 0-1 en de 0-2 voor de ploeg uit Spangen. Opvallend was dat Sparta met maar liefst vier Ramadan-deelnemers (waaronder de twee doelpuntenmakers) De Graafschap wist te overklassen. Naast Dervisoglu en Auassar, waren bij Sparta Abdou Harroui en Mohamed Rayhi ook aan het vasten tijdens de wedstrijd. Bij de Graafschap waren waarschijnlijk Youssef El Jebli en Nabil Bahoui ook aan het vasten. Bijzonder knap dat ze zonder de hele dag te eten zo'n goede prestatie hebben kunne leveren.  

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

GEPROMOVEERD NAAR DE EREDIVISIE!!!!!❤️❤️❤️❤️❤️ @spartarotterdam

Een bericht gedeeld door Mohamed Rayhi (@mohamed.rayhi) op

Vasten en topsport Kun je vasten wel combineren met topsport? Ja, dat kan zeker. Meerdere topsporters hebben al bewezen op het allerhoogste podium goed te kunnen functioneren terwijl ze aan het vasten waren. Ook Mohamed Salah vastte tijdens de Champions League-finale 2017/2018 en Karim Benzema tijdens de CL-finale 2016/2017. In een eerdere blog gaven we diverse handvatten die je kunt gebruiken om de Ramadan zo goed mogelijk te combineren met voetbal. Als je je hier aan houdt, moet alles goed komen!