Ole Gunnar Solskjaer behoort tot een van de grootste legendes die Manchester United heeft gehad. Mede dankzij zijn iconische status heeft hij dan ook de functie als hoofdtrainer weten af te dwingen bij de Engelse topclub en dat gaat hem tot nu toe prima af. Solskjaer begon direct als trainer nadat hij een punt achter zijn loopbaan had gezet als profvoetballer bij de beloften van Manchester United. Na twee seizoenen ging hij aan de slag als hoofdtrainer bij Molde FK, dat uitkwam in de hoogste Noorse voetbaldivisie. Wat men echter niet wist, is dat hij al tijdens zijn voetbalcarrière bezig was met het ontwikkelen van skills als voetbaltrainer.



Jonge talenten een kans geven "Ik speelde veel Football Manager toen ik nog profvoetballer was en daar heb ik veel van geleerd. Je kon altijd op een paar knopjes drukken en voor miljoenen euro's spelers kopen, maar dat heeft mij nooit geïnteresseerd. FM inspireerde mij juist om meer jonge talenten een kans te geven, want dan ontwikkelen zij zich sneller. Veel van mijn spelers spelen nu ook FIFA en FM. Ik denk dat het ze goed helpt om het voetbal beter te begrijpen." aldu Solskjaer.


Wil jij je conditie individueel kunnen testen? Of ben jij een trainer die meer inzicht wilt krijgen in de conditionele staat van het team? Bestel dan het e-book Conditietesten. test je conditie snelheid uithoudingsvermogen lenigheid fms