Bij FC Bayern München hebben ze een luxe probleem als het gaat om het nemen van vrije trappen. Alhoewel de Duitse topclub nooit moeite heeft met het scoren van doelpunten, is het altijd wel fijn om ook een vrije trappen-specialist in de selectie te hebben. Leroy Sané, Lewandowski, Muller, Goretzka, Kimmich. Ze hebben allemaal een geweldige trap in hun benen. En dat levert tijdens een trainingssessie zoals in de video hieronder een aantal heerlijke beelden op. Zo kun je zien hoe profvoetballers behoorlijk serieus bezig zijn met het optimaliseren van dit onderdeel.

https://www.youtube.com/watch?v=qHpqkfRsdOE

Wie neemt de beste vrije trappen? Het is niet duidelijk hoe Bayern München bepaalt wie de vrije trappen in de wedstrijd mag nemen. Maar het zou ons niks verbazen als ze periodiek een vrije trappen-test doen. Een select groepje spelers mag dan een x-aantal vrije trappen nemen (bijv. 20 keer) en vanuit daar wordt een score opgemaakt. Dit zal dan wellicht kunnen bepalen wie er op het vrije trappen-lijstje komen te staan.


Wil jij jezelf verbeteren op het gebied van kracht, snelheid, voeding, blessuregevoeligheid en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma's jou helpen om het maximale uit je voetbalcarrière te halen.