De transfer van de talentvolle Xavi Simons naar PSG kwam voor de hele voetbalwereld totaal onverwachts. De behendige spelverdeler speelde bijna zijn gehele jeugd bij FC Barcelona en leek vrijwel hetzelfde pad te gaan bewandelen als zijn grote voorbeeld Xavi Hernández.

Mino Raiola bracht Xavi Simons uiteindelijk naar PSG. Xavi Simons verdiende bij PSG een megabedrag van ruim €1 miljoen euro per jaar. En dat als jeugdspeler. Netto zal dat zo'n slordige €600.000 per jaar zijn, wat neerkomt op een maandsalaris van ruim €50.000 netto per maand (excl. eventuele premies).

View this post on Instagram

Ici c'est Paris!!! ✍🏽⚽ @psg

A post shared by Xavi Simons (@xavisimons) on

 Mino Raiola

FC Barcelona was met name gefrustreerd vanwege de manier waarop zaakwaarnemer Mino Raiola zaken doet. De Catalanen leken in de zomer van 2019 namelijk tweede keer 'slachtoffer' te zijn geweest van de werkwijze van de zaakwaarnemer. FC Barcelona wilde namelijk ook Matthijs de Ligt binnenhalen, maar ook daar leek Mino Raiola een stokje voor te steken.

Omdat het transferpercentage bij Juventus vele malen gunstiger was voor Raiola, zou hij volgens meerdere bronnen Matthijs de Ligt bewust hebben geadviseerd naar Italië te vertrekken. Mino Raiola overleed in 2022 op 54-jarige leeftijd vanwege gezondheidsproblemen. Xavi Simons vertrok in de zomer van 2022 van PSG naar PSV.