Mohamed Salah is momenteel niet bezig aan zijn sterkste seizoen bezig. Op het moment van schrijven staat Liverpool negende in de Premier League en heeft de Egyptenaar 'slechtst' twee goals gescoord in zeven competitiewedstrijden.

Alhoewel Salah ook drie assists leverde in de Premier League en in de Champions League momenteel op twee goals uit drie wedstrijden staat, zijn ze in Engeland toch betere statistieken gewend van de aanvaller.

'Te sterk en te traag'

Voormalig Liverpool-back Jose Enrique gaf in een interview aan iets op te vallen bij Mohamed Salah. "Sinds Salah in januari terugkwam van de Afrika Cup, is hij niet meer de oude. Zijn rendement is een stuk slechter en je kunt zien dat er een gebrek aan concurrentie in de selectie is. Daarnaast lijkt het erop dat hij op het moment te veel spiermassa heeft. Hierdoor lijk hij minder snel en zwakker in 1 tegen 1-situaties." aldus Jose Enrique.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Mohamed Salah (@mosalah)

Beter slapen, sneller herstellen

In een eerder interview met CNN gaf Mohamed Salah aan hoe belangrijk voeding voor hem is. Hij vertelde o.a. dat hij met een persoonlijke diëtist werkt die hem helpt met zijn voeding. "Sinds ik beter op mijn voeding let merk ik dat ik beter slaap en sneller herstel. Mijn vetpercentage is nu zo laag dat ik eigenlijk zoveel kan eten als ik maar wil. Daarnaast drink ik ook geen alcohol, dus dat helpt natuurlijk ook."