Bij Liverpool is Sadio Mané samen met Ibrahima Konate, Naby Keita en Mohamed Salah een van de moslims die tijdens de Ramadan aan het vasten is. Dit betekent dat je o.a. niet mag eten tussen zonsopgang en zonsondergang.

Samen met de aanvoerder Jordan Henderson hebben de spelers overleg gehad om te kijken of de trainingstijden konden worden aangepast i.v.m. de Ramadan. "Trainen en spelen tijdens de Ramadan kan best zwaar zijn. Vlak voor de Ramadan hebben we samen met de coach en aanvoerder overleg gehad. We vroegen of de middagtraining van 14.00 verplaatst kon worden naar de ochtend. Gelukkig heeft de coach ons verzoek geaccepteerd. Liverpool doet er alles aan zodat wij goed kunnen presteren. Er is ook altijd een voedingscoach die ons helpt. Met name vlak voor wedstrijden." vertelt Sadio Mane tegenover beIN Sports.

Ramadan

De Ramadan is een bijzondere en belangrijke maand voor Moslims. Sporten op een lege maag kan echter wel je prestaties beïnvloeden. Het is daarom zeer belangrijk om een strak eetschema te hebben die zo goed mogelijk aansluit op je trainingstijden. In een eerdere blog gaven we al een aantal tips voor voetballers die de Ramadan zo goed mogelijk willen combineren met hun trainingen en wedstrijden. Anders loop je namelijk o.a. een groot risico om te veel in gewicht aan te komen of af te vallen.