Ryan Babel is een van de kenmerkende voetballers die graag publiekelijk zijn financiële successen deelt. De Amsterdammer staat er o.a. om bekend dat hij veel van zijn vermogen investeert in vastgoed. Ook deelt hij online zo nu en dan wat financiële kennis m.b.t tot belastingen, wat bij veel mensen niet positief wordt opgevangen.

Wat men ook over Ryan Babel te zeggen heeft, als we kijken naar de financiële keuzes die hij maakt gaat hij in ieder geval heel slim met zijn centen om. Zo investeerde hij in het verleden al in een appartementencomplex in Amsterdam-West, IJburg, noord en kocht hij zelfs vastgoed in Miami.

Amsterdam-Zuid

Inmiddels heeft de ex-Ajacied ook Amsterdam-Zuid op zijn radar gekregen. Onlangs kocht hij twee panden in De Pijp waar hij €2,7 miljoen en €1,9 miljoen voor neerlegde. De panden splitste hij vervolgens op in 14 appartementen/studio's van 35 m2. De appartementen gingen daarna gelijk in de verhuur voor gemiddeld €1.400 per maand. Tel maar uit je winst.

Alhoewel veel vermogende mensen dit aan de lopende band doen, vinden mensen Ryan Babel maar een irritant mannetje. Met name omdat hij om social media nogal pronkt met zijn investeringen. Op een video die hij recent op zijn TikTok-kanaal plaatste, kreeg hij dan ook behoorlijk veel kritiek.