Na een behoorlijk bijzondere voetbalcarriere, speelt Royston Drenthe tegenwoordig in de tweede klasse zondag bij de Rotterdamse amateurclub XerxesDZB. De 30-jarige linkspoot stond zeven jaar geleden nog samen met spelers als Cristiano Ronaldo, Raul en Marcelo op het veld, maar besloot in 2017 een einde te maken aan zijn profcarrière. Drenthe speelde voordat hij aansloot bij XerxesDZB al een tijdje in een vriendenteam in een lagere klasse. Wat zijn plannen precies zijn, lijkt nog onduidelijk. Maar een comeback in het profvoetbal sluit Royston Drenthe voorlopig nog niet helemaal uit.

#tbt

Een bericht gedeeld door Royston Ricky Drenthe (@roya2faces) op

Ik speelde hiervoor al in het amateurvoetbal in een lager elftal, dus dit is niks nieuws. Ik ben blij als ik gewoon lekker kan ballen en als XerxesDZB zich handhaaft in de tweede klasse. Dan is mijn avontuur compleet. Ik train gewoon voor mezelf en wil vooral in de muziek doorgaan met rappen.” Bekijk hier hoe Royston Drenthe keihard aan het trainen is in de sportschool.


  Nog geen profiel op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Meld je dan hieronder gratis aan als voetbalspeler of trainer op Voetballoopbaan.nl! 7CCBC8D4-8749-4555-A120-91A9F3C24D09