Roony Bardghji is op dit moment absoluut een van de grootste en meest gewilde talenten in Europa. De pas zestienjarige aanvaller is afkomstig uit de jeugdopleiding van Malmö FF en maakte in 2020 een transfer naar FC Kopenhagen. Bij FC Kopenhagen kwam Bardghji in de O19 terecht. Omdat je in Denemarken minimaal 16 jaar oud moet zijn om te debuteren in het eerste elftal, werd de club gedwongen om zijn debuut uit te stellen. Maar op 15 november was het zover; Bardghji werd 16 jaar oud en was officieel speelgerechtigd. FC Kopenhage-trainer Jess Thorup was direct overtuigd: Bardghji staat de eerst volgende wedstrijd in de basis. Met een geweldige goal en het creëren van diverse kansen drukte Bardghji direct zijn stempel bij FC Kopenhagen.

https://youtu.be/2M4fvSP8WGE?t=21

Van Ajax tot FC Barcelona Heel Europa zit achter de zestienjarige buitenspeler aan. Begin 2020 werd Roony Bardghji nog uitgenodigd voor een stage bij Ajax. Ook clubs als FC Barcelona, Chelsea en Bayern Munchen zitten achter hem aan. "Wij willen talentvolle spelers zolang mogelijk aan boord houden bij FC Kopenhagen. We hebben een nieuwe visie binnen de club en willen talenten zo snel mogelijk laten doorbreken en zolang mogelijk vasthouden. Uiteraard kan geld een grote rol gaan spelen in een eventuele vervroegde transfer. Maar momenteel is hij daar gewoonweg nog niet klaar voor." vertel FC Kopenhagen-coach Jess Thorup.
Wil jij jezelf verbeteren op het gebied van kracht, snelheid, voeding, blessuregevoeligheid en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma's jou helpen om het maximale uit je voetbalcarrière te halen.