Emmanuel Adebayor heeft in een interview met een Turkse krant een boekje opengedaan over zijn periode bij Real Madrid. De Togolese spits speelde in het verleden o.a. voor AS Monaco, Arsenal en Manchester City, maar vond zijn periode bij Real Madrid toch wel heel bijzonder.

Hij speelde destijds samen met diverse grote namen, maar de manier waarop teamgenoot Cristiano Ronaldo destijds omging met zijn profcarrière zal Adebayor nooit vergeten.

“Ik vind Ronaldo absoluut de beste voetballer van de wereld. Ronaldo heeft gewoon een compleet andere mentaliteit. Voordat iedereen om 10 uur ’s ochtends op het trainingscomplex aanwezig was, was Ronaldo al twee uur voor zichzelf bezig. Hij probeert zich niet zoals de meeste voetballers dagelijks te ontwikkelen, maar hij wilt echt iedere minuut beter worden. Terwijl andere spelers iedere dag een uurtje trainen, traint Ronaldo wel drie tot vier uur per dag.” aldus Adebayor.

Slechtste trainer

Ook vertelt Adebayor dat hij Robert Mancini de slechtste trainer vond waar hij ooit mee heeft samengewerkt. Jose Mourinho vond hij daarentegen juist de beste trainer. De 37-jarige spits die tegenwoordig in Paraguay actief is vond het prachtig hoe de Portugese oefenmeester zijn vak met passie uitvoerde.