Het is je misschien al opgevallen dat Cristiano Ronaldo op sommige foto's poseert met gelakte teennagels. Veel volgers reageerde vooral lachwekkend en vol verbazing op deze opvallende verschijning. Echter schijnt er toch een diepere reden te zitten achter de gelakte nagels.

Ondanks dat Cristiano Ronaldo gezien zijn leeftijd langzaam zijn carrière aan het afbouwen is, is hij nog steeds 100% gedreven en gemotiveerd om het maximale uit zichzelf te halen. Zo is het algemeen bekend dat Ronaldo regelmatig een sauna of ijsbad neemt, zijn slaapt optimaliseert, goed eet en veel in de sportschool bezig is.

Bescherming

Het zwartlakken van nagels klinkt misschien gek, maar het is een bekend fenomeen is de vechtsport. Zo lakken met name veel MMA-vechters hun nagels ter bescherming voor eventueel scheuren tijdens het sparren. Daarnaast zou het ook moeten dien als beschermlaag tegen schimmelinfecties en virussen.

De kans is groot dat Cristiano Ronaldo om dezelfde reden zijn nagels zwart lakt. Een andere reden zou natuurlijk ook gewoon kunnen zijn dat hij het mooi vindt staan. Maar geziens Ronaldo's topsportmentaliteit, lijkt het eerder op een toepassing waarmee hij zijn prestaties kan optimaliseren.