Cristiano Ronaldo behoort tot één van de fitste profvoetballers van de wereld. De 33-jarige Portugees zet zowel in zijn sportieve prestaties als in zijn fysieke gesteldheid jaarlijks bijzondere statistieken neer. Onlangs vertelde Ronaldo dat hij makkelijk tot 41-jarige leeftijd kan doorvoetballen. “Ik voel me goed en ik heb nog een lange weg te gaan. Ik mag niet klagen. Ik kan blijven voetballen tot ik 41 jaar oud ben.” Vertelt de Portugese sterspeler.

✌️

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Fysieke gesteldheid Als we de fysieke cijfers even naast elkaar leggen, heeft Ronaldo een lichaam van een machine. En dat op een leeftijd van 33 jaar oud (!): Vetpercentage Ronaldo: 7% Vetpercentage gemiddelde voetballer: 11% Spiermassa Ronaldo: 50% Spiermassa gemiddelde voetballer: 46% Er zijn meerdere keren ‘metingen’ gedaan waaruit bleek dat Ronaldo nog steeds over een behoorlijke snelheid beschikt. Zo bleek hij in 2017 nog een topsnelheid van 33.25 km p/u te hebben bereikt in een wedstrijd. Dit jaar bleek Leroy Sané de snelste te zijn geweest. Hij haalde namelijk een snelheid van 38.48 km p/u in een wedstrijd. Echter is Sané pas 21 jaar oud en Ronaldo dus al 33 jaar oud.


Nog geen profiel op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Meld je dan hieronder gratis aan als voetbalspeler of trainer op Voetballoopbaan.nl! 7CCBC8D4-8749-4555-A120-91A9F3C24D09