Cristiano Ronaldo is absoluut een van de fanatiekste atleten in de voetballerij. De Portugees heeft op 37-jarige nog het fysiek van een 20-jarige en loopt rond met een vetpercentage van 7%, terwijl 11% gemiddeld is in het profvoetbal.

Dat Ronaldo dan ook veel tijd steekt in zijn trainingen is meer dan te verwachten. Maar dat hij soms om 2 uur 's nachts nog even een hersteltrainingen gaat doen nadat hij thuis komt van een Champions League-wedstrijd? Dat had je waarschijnlijk niet verwacht.

Toch is het wel waar. Want de voormalig fysiek-trainer van Real Madrid Giovanni Mauri heeft een aantal bizarre feitjes uitgesproken over zijn samenwerking met Ronaldo. Hij bevestigde o.a. dat Ronaldo wel eens na een verre uitweg in de Champions League niet direct naar huis wilde gaan. Hij wilde soms liever eerst naar de sportschool op de club om een uurtje te gaan trainen.

Herstel is heilig

"Ronaldo was eigenlijk een fysiek-trainer voor zichzelf. Hij neemde zichzelf altijd in bescherming en wilde altijd zo goed mogelijk voor zijn lichaam zorgen. Zijn herstel was heilig en zijn fysieke gezondheid gaat boven alles. Hij is een atleet die werkt met perfectie." Aldus Giovanni Mauri.