Rodrigo Hernández, oftewel Rodi. Manchester City moest maar liefst €70.000.000 neerleggen om de verdedigende middenvelder in 2019 over te nemen van Atletico Madrid.

De Spanjaard is inmiddels 27 jaar oud en heeft behoorlijk mooie prijzen weten binnen te slepen met Manchester City. Wat veel mensen echter niet weten, is dat Rodri in de beginjaren bij City naast zijn profcarrière ook een universitaire studie volgde.

Parttime prof & parttime student

"Mensen waren compleet verrast toen ze hoorde dat Rodi een universitaire studie volgt en nog in een studentenhuis woont. En dat met een salaris van €7 miljoen per jaar. Tot kort geleden reed hij zelfs nog in een oude Opel Corsa die hij kocht van een oud vrouwtje." vertelde Valentin Henarejo (een vriend van Rodri) een aantal jaar terug tegenover MARCA.

Rodri volgde de studie Management and Business Administration. Waar zijn teamgenoten tijdens de eerste COVID-19 lockdown niet wisten wat ze met hun tijd moesten, was Rodri iedere dag druk met zijn studie bezig. De Spaanse middenvelder rondde ergens in 2021 zijn studie af.