Van Persie behoort absoluut tot een van de beste voetballers die het Nederlands voetbal ooit geleverd heeft. De voormalig sterspeler van o.a. Feyenoord, Arsenal en Manchester United staat bekend als een van de beste spitsen ter wereld en is een persoon waar een hoop jonge voetballers veel van kunnen leren.

Naast de grote successen, heeft ook van Persie tegenslagen moeten overwinnen om de top te kunnen bereiken. Zo vertelt hij in de podcast EFFE RELATIVEREN van Kaj Gorgels waar hij o.a. in de jeugdopleiding van Feyenoord tegen aan liep. "Ik heb bij Feyenoord ook jaren gehad dat ik zeker niet top speelde. Ik was in de B-junioren vaak heel erg vermoeid en scoorde daardoor bijna niet meer. Achteraf bleek dat ik de ziekte van Pfeiffer had. Het jaar daarop wilde ze me overzetten naar de sportclub (amateurtak) van Feyenoord. Na hard doordringen kreeg ik het toch voor elkaar om bij de stichting (proftak) te blijven." aldus Robin van Persie.

Aantekeningen maken

Ook bij Arsenal wist van Persie dankzij zijn sterke mindset al snel door te breken. Op 20-jarige leeftijd moest hij zich tussen sterspelers als Vieira, Bergkamp, Henry en Touré bewijzen. Door veel aantekeningen te maken, ging hij zijn zwakke punten stap voor stap verbeteren. "Ik heb echt heel veel vragen gesteld aan iedereen. Bergkamp werd op een gegeven moment moe van mij. Ik ging tijdens de lunch ook meestal aan tafel zitten bij de 'grotere gasten' en stelde hen vragen over hoe zij het vonden om tegen mij te spelen op de trainingen. De feedback die ik kreeg, schreef ik vervolgens op een kladblokje." Beluister de volledige podcast hieronder.