In 2017 werd het grote nieuws bekend gemaakt dat voormalig Robin Gosens een wereldtransfer mocht maken. De linksback tekende namelijk een driejarig contract bij het Italiaanse Atalanta Bergamo en maakte daarmee zijn droom realiteit.

Het verhaal lijkt wel een sprookje wat we de laatste tijd steeds vaker voorbij zien komen. Gosens groeide namelijk op bij de Duitse amateurclubs FC Fortuna Elten, 1. FC Bocholt en VfL Rhede, waar hij uiteindelijk tot zijn achttiende in de vijfde klasse speelde.

Dit bericht bekijken op Instagram

Endlich wieder die Pille am Fuß ⚽️❤️🤤 #training

Een bericht gedeeld door Robin Gosens (@robingosens) op

Stap voor stap

In zijn laatste seizoen bij VfL Rhede wist hij in 2012 een transfer te maken naar Vitesse. Hij moest daarvoor wel de grens over steken, maar om zijn dromen na te jagen had hij daar absoluut geen moeite mee. Na een seizoen in de beloften van Vitesse te hebben gespeeld, tekende hij in 2013 zijn eerste profcontract. Een debuut in Vitesse 1 bleef uit, waardoor hij in 2014 voor 1,5 jaar werd verhuurd aan FC Dordrecht. In de Keukenkampioen Divisie wist Gosens met FC Dordrecht in zijn eerste seizoen te promoveren naar de Eredivisie.

Van Heracles Almelo naar Europese top

Na een succesvolle periode bij FC Dordrecht, stond er een nieuwe uitdaging op hem te wachten. Hij tekende in 2015 een driejarig contract bij Heracles Almelo. Na twee sterke seizoenen bij Heracles maakte hij zijn droomtransfer naar de Serie A. Hij tekende in 2017 een meerjarig contract bij Atalanta Bergamo. Inmiddels is Robin Gosens sinds 2020 ook Duits international en bereikte hij al eerder de halve finale van de Champions League met Atalanta.