We zijn inmiddels een aantal jaar verder nadat Rick Karsdorp zijn droomtransfer maakte naar AS Roma. Ondanks de vele tegenslagen, mag de rechtsback trots op zichzelf zijn dat hij een meerjarig contract heeft afgedwongen bij een Italiaanse topclub als AS Roma.

Het had voor Karsdorp namelijk ook compleet anders kunnen aflopen. De verdediger was vroeger namelijk geen makkelijk jongen en was veelal op straat te vinden om kattenkwaad uit te halen. Zijn vader heeft hem zelfs uiteindelijk voor één seizoen uit de jeugdopleiding van Feyenoord weggehaald en gestald bij een amateurclub in Schoonhoven. Een zware beslissing, maar Karsdorp moest zich netjes leren te gedragen en zich beter focussen op school.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Rick Karsdorp (@rickkarsdorp)

Comeback bij Feyenoord

Het seizoen daarop is hij weer terugkomen bij Feyenoord en toen ging het hard. Hij werd in de A1 uitgeroepen tot de beste speler van de Eredivisie-jeugd en speelde dat seizoen nota bene als aanvallende middenvelder. Onder Fred Rutten mocht Karsdorp in 2014 zijn debuut maken in het eerste elftal van Feyenoord en nu staat hij onder contract bij een van de grootste clubs van de wereld.

"Door mijn vader ben ik zo ver gekomen. Hij had mij bij Feyenoord weggehaald zodat ik mezelf beter leerde gedragen. Ik was een jongen van de straat en dat liep bijna fout af. Dankzij hem ben ik uiteindelijk een profvoetballer geworden", vertelde Rick Karsdorp in het AD.