Radinio Balker heeft een droomtransfer te pakken. De 25-jarige verdediger heeft een miljoenentransfer weten te maken van de Keuken Kampioen Divisie naar de Engelse Championship. Hij ruilt FC Groningen in voor Huddersfield Town FC voor maar liefst €1,3 miljoen.

De Amsterdamse verdediger groeide grotendeels op in de jeugdopleiding van Almere City. Na drie seizoenen met Almere City in de Keuken Kampioen divisie te hebben gespeeld vertrok hij in 2021 naar FC Groningen. Zijn debuut in Groningen bleef lang uit vanwege een knieblessure, maar in het seizoen 2022/2023 maakte hij zijn debuut en doorbaak in de Eredivisie.

Toptransfer

Ondanks een degradatie naar de KKD, wist hij ook dit seizoen weer veel indruk te maken bij diverse buitenlandse clubs. O.a. BK Häcken, Ludogorets en Real Salt Lake klopte bij FC Groningen aan, maar zijn keuze ging uit naar Huddersfield Town. De Engelse club staat op het moment van schrijven 21ste in de Championship en heeft alleen Sheffield Wednesday, Queens Park Ranger en Rotterham onder zich.

Het gebeurd niet vaak dat spelers vanuit de Keuken Kampioen Divisie voor meer dan €1 miljoen worden verkocht. Balker komt met zijn transfer daarom in de top 30 hoogste uitgaande transfer ooit vanuit de KKD.