Quincy Promes was jarenlang één van de grote uitblinkers in de Russische Premjer-Liga. Via Sevilla en Ajax keerde hij in februari 2021 weer terug op Russische bodem. De behendige aanvaller groeide op in de jeugdopleiding van Ajax en maakte via HFC Haarlem uiteindelijk de overstap naar FC Twente.

In zijn periode bij Ajax was Promes niet de makkelijkste. Hij zorgde met zijn gedrag voor problemen bij de club en werd daardoor uiteindelijk weggestuurd uit de jeugdopleiding. Toen pas begon Promes te beseffen wat hij kwijtraakte. "Voor mijn gevoel was ik de beste voetballer van de wereld, maar ik had vaak een grote mond en dat zorgde voor veel problemen. Op een gegeven moment was mijn gedrag zo storend, dat Ajax voorgoed van mij af wilde. Vanaf het moment dat ik definitief werd weggestuurd bij Ajax, besefte ik wat ik kwijt raakte. " vertelt Promes. Na Ajax belandde Quincy Promes bij HFC Haarlem, waar hij uiteindelijk twee seizoen heeft gevoetbald.



Van tegenslag naar zegening

"Normaal gesproken werd ik opgehaald door het busje van Ajax. Maar nu moest ik elke keer de trein pakken terwijl ik daar helemaal geen geld voor had. Ik heb dagenlang gehuild nadat ik werd weggestuurd. Op een gegeven moment moest ik voor mijn gevoel een keuze maken: de straat op gaan of mijn dromen achterna. Gelukkig heb ik de juiste keuze gemaakt." Na twee seizoenen ging HFC Haarlem failliet, wat uiteindelijk misschien wel de grootste zegen in zijn leven werd. Promes kon daardoor een transfer maken naar FC Twente, waar hij uiteindelijk zichzelf in de schijnwerpers wist te spelen bij Spartak Moskou, dat hem voor maar liefst €15 miljoen overnam. Foto: Instagram Quincy Promes


Wil je persoonlijk geholpen worden met het opstellen van een schema op maat? Dan kunnen wij je helpen met een voetbalspecifiek schema. Klik op de afbeelding hieronder voor meer informatie!