Gianluca Scamacca gaat in de zomer van 2022 waarschijnlijk een toptransfer maken naar PSG. De Italiaanse aanvaller groeide op in Italië en speelde o.a. in de jeugdopleiding van AS Roma en PSV.

Bij PSV wist hij nooit het eerste elftal te halen. In 2017 werd hij daarom op achttienjarige leeftijd verkocht aan Seria-club Sassuolo. Ook bij Sassuolo kwam hij de eerste jaren niet aan de bak. Na diverse verhuurperiodes bij Cremonese (Seria B), PEC Zwolle, Ascoli (Serie B) en Genoa keerde hij in het seizoen 2021-2022 weer terug bij Sassuolo.

De kracht van goede statistieken

Bij Sassuolo wist hij afgelopen seizoen eindelijk zijn draai te vinden. Met 16 doelpunten in 36 wedstrijden eindigde hij zesde in het topscorersklassement in Italië. Een knappe prestaties voor een speler die vier jaar geleden geen enkel doelpunt wist te scoren bij PEC Zwolle in de Eredivisie. Inmiddels heeft PSG zich gemeld voor Gianluca Scamacca.

De Franse topclub wil de aanvaller voor maar liefst €40 miljoen overnemen van Sassuolo. Zo zie je maar hoe snel het kan gaan als aanvaller. Je hoeft maar één seizoen goede statistieken neer te zetten en je krijgt direct diverse mooie aanbiedingen.