Patrick van Aanholt heeft tot nu toe een hele bijzondere voetbalcarrière gehad. De Oranje-international vertrok al op zestienjarige leeftijd van PSV naar Chelsea FC en doorliep de jeugdopleiding van de Londense topclub. Na diverse verhuurperiodes bij Coventry City, Newcastle, Leicester City, Wigan Athletic en Vitesse brak hij in 2014 pas officieel door in de Premier League toen hij bij Sunderland een contract tekende.

Tegenwoordig speelt Patrick van Aanholt bij Crystal Palace en is hij bezig aan zijn zesde succesvolle seizoen in de Premier League, maar er zijn tijden geweest dat de Bosschenaar er helemaal klaar mee was.

“Nadat ik door Chelsea werd verhuurd aan Wigan Athletic, wilde ik bijna stoppen met voetballen. Ik had privéproblemen en ook op het veld ging het heel slecht. Ik speelde niks. Uiteindelijk vertrok ik naar Vitesse en zat ik ook daar bijna het hele seizoen op de bank. Ik was er echt klaar mee, ik wilde stoppen met voetbal. Ik gaf het ook door aan mijn zakenwaarnemer.”

Fred Rutten heeft de carrière van Patrick van Aanholt naar eigen zeggen gered. Hij besloot toch nog een seizoen te blijven bij Vitesse en kreeg onder Fret Rutten wel speeltijd. Bekijk het volledige interview hieronder:

Bron: Bij Andy In De Auto