Pablo Osvaldo maakte in 2016 een opvallende beslissing door op 30-jarige leeftijd een einde te maken aan zijn profvoetbalcarrière. De ex-prof speelde in zijn rijke voetballoopbaan voor grote clubs als AS Roma en Juventus, maar kon de verleiding niet weerstaan om meer van het leven te genieten ip.v. te leven als een profvoetballer.

Barbecue en bier

De reden waarom Osvaldo vorig jaar stopte met profvoetbal had namelijk te maken met zijn liefde voor bier en asado. Asado dat is een Argentijnse variant van barbecueën. In een interview met de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport doet de ex-spits zijn verhaal. "Ik voetbalde vorig jaar voor Boca Juniors in Argentinië toen ik besloot te stoppen met profvoetbal. Er werd gewoon te veel geroddeld en ik begon voetbal steeds meer te haten, dat verdient deze sport niet. Ik verkies asado en bier nou eenmaal boven voetbal. Ik had aanbiedingen liggen van clubs uit China en diverse Champions League-clubs, maar die heb ik allemaal afgewezen." aldus Osvaldo.

In zijn profcarrière speelde de Italiaanse spits voor maar liefst 12 clubs. Hij speelde o.a. voor RCD Espanyol, Southampton, Juventus, AS Roma, Inter, FC Porto en Boca Juniors. Osvaldo stond ondanks zijn kwaliteiten als profvoetballer veelal bekend als een echte levensgenieter. Hij ging regelmatig naar festivals en feestjes en daar heeft hij nu alle tijd van de wereld voor.