Ouasim Bouy maakte in 2012 een opvallende transfer vanuit de jeugdopleiding van Ajax naar Juventus. Op 18-jarige leeftijd tekende hij een meerjarige contract bij de Italiaanse topclub en speelde hij o.a. samen met spelers als Paul Pogba en Andrea Pirlo. Echter werd deze transfer niet geheel succesvol, want tegenwoordig speelt hij in de Spaanse tweede divisie bij Cultural Leonesa. Tot nu toe speelde Ouasim Boy (24) voor maar liefst negen profclubs: Ajax, Juventus, Hamburger SV, Panathinaikos, PEC Zwolle, Palermo, Leeds United en nu voor Cultural Leonesa. Mino Raiola is zijn zaakwaarnemer en haalde hem al op jonge leeftijd over naar Italië, waar hij uiteindelijk van 2012 tot de zomer van 2017 onder contract heeft gestaan bij Juventus. Hij werd namelijk continue verhuurd aan andere club, maar ontving wel zijn forse salaris via Juventus.

Happy Birthday Habibi🎉🎁. May Allah bless you brother ❤️! Enjoy it! @paulpogba #birthday

Een bericht gedeeld door Ouasim Bouy (@ouasim.bouy) op

Ik kan vertellen dat Andrea Pirlo en Claudio Marchisio veel met mij bezig waren. Ze legde mij dingen uit en en wezen mij erop wat ik beter kon doen. Ook stond ik regelmatig samen met Pirlo te trainen op vrije ballen.” Aldus de Ouasim Bouy. Afgelopen zomer tekende de geboren Amsterdammer een vierjarig contract bij Leeds United, maar werd direct verhuurd aan zijn huidige club Cultural Leonesa. Mede vanwege langdurige blessures kwam hij in zijn carrière niet tot heel veel wedstrijden. In vijf jaar tijd speelde hij namelijk slechtst 77 competitiewedstrijden en scoorde hij vijf doelpunten.

Since day one♥️ #MinoRaiola Een bericht gedeeld door Ouasim Bouy (@ouasim.bouy) op

Nog geen profiel op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Meld je dan hieronder gratis aan als voetbalspeler of trainer op Voetballoopbaan.nl! voetballoopbaan vl