Dat Zlatan Ibrahimovic een zeer opvallende persoonlijkheid heeft, is algemeen bekend. De Zweedse spits draait op 36-jarige leeftijd nog prima mee in het Europese topvoetbal en maakte eind 2017 een opvallend snelle comeback van een zware knieblessure, maar moest kort daarna opnieuw herstellen van zijn blessure. "Lions don't recover like humans" heeft hij meerdere keren geroepen als een verklaring van zijn snelle herstel. Maar ook in zijn jongere jaren was Zlatan al een 'geval apart' en weigerde hij al op zestienjarige leeftijd diverse proefperiodes van grote clubs. Een aantal jaar later klopte Arsenal op de deur, maar ook daar ging hij niet op in.

There is no free time, there is hard work and objectives

Een bericht gedeeld door Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) op

"Arsenal wou me heel graag hebben toen ik 20 jaar oud was. Wenger had zelfs al een shirt van mij klaarliggen met rugnummer 9, maar ik koos uiteindelijk een jaar later voor Ajax. Het bleek namelijk dat ze me eerst op proef wouden hebben om te kijken of ik wel goed genoeg was. Het verbaasde me echt. Moest IK een testtraining doen!?" aldus Zlatan Ibrahimovic.


  Nog geen profiel op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Meld je dan hieronder gratis aan als voetbalspeler of trainer op Voetballoopbaan.nl! 7CCBC8D4-8749-4555-A120-91A9F3C24D09