We mogen er best eerlijk over zijn dat André Onana de beste keeper is die we in de Eredivisie onder de lat hebben staan. De Kameroense goalie heeft absoluut alle eigenschappen in zich om een grote, of misschien wel de beste, keeper te worden in Europa.

Ook met penalty's is André Onana een échte killer. Tenminste, dat wordt vaak gezegd. Onana weet in ieder geval precies wat hij moet doen zodra er een penalty wordt genomen. Zo vertelt hij o.a. dat er bij belangrijke wedstrijden meer druk ligt bij de penalty-nemer, waardoor het makkelijker voor de keeper is om een penalty tegen te houden. Een keeper heeft namelijk in principe niks te verliezen.

Belangrijkste punten die Onana opnoemt

- Als de speler je aankijkt, wacht af tot hij schiet (als je snel kan duiken) - Als de speler je niet aankijkt, duik dan voordat hij schiet - Als een rechtsbenige speler de keeper niet aankijkt, schiet hij meestal in de linkerhoek (rechterhoek van de keeper) - Kijk goed naar hoe de speler zijn aanloop neemt - Blijf kalm, je hebt niks te verliezen   Bekijk de volledige video hieronder waarin Touzani o.a. bij Warner Hahn, Sergio Padt en Andre Onana een penalty neemt. Bekijk het stukje met Onana vanaf minuut 13.16: