Nigel de Jong heeft in de slotfase van zijn carrière nog een mooie transfer weten te maken naar het Midden-Oosten. Bij Galatasaray belandde de 33-jarige Amsterdammer vorig jaar op een zijspoor en via FSV Mainz 05 wist hij deze zomer een prima financiële stap te maken naar Al-Ahli uit Qatar.

Vanwege het gebrek aan speeltijd en de onzekerheid bij Galatasaray had Nigel de Jong het mentaal even zwaar, maar dankzij zijn professionele mentaliteit heeft hij zichzelf sterk kunnen houden "Wanneer het tegenzit, moet je een ding in je hoofd prenten: er gaat sowieso nog een kans komen. Mentaliteit is doorslaggevend in het profvoetbal. Een half jaar thuis op de bank gaan zitten met een zak chips in je hand, is geen optie. Integendeel, ik ging juist harder trainen. Ik ging twee tot drie keer in de week extra kickboksen om fitter te worden." vertelt Nigel de Jong in gesprek met Voetbal International.

Dit bericht bekijken op Instagram

2nd week. 3 points in the pocket. On to the next one #QNBstarsleague

Een bericht gedeeld door Nigel de Jong (@nigeldejong) op

Mentaliteit is doorslaggevend

De 33-jarige middenvelder laat hiermee duidelijk zien hoe belangrijk gedrevenheid is in het profvoetbal. Met de juiste mentaliteit kun je heel ver komen. Met alleen je talent ga je het absoluut niet redden. Toen Nigel de Jong bij 1. FSV Mainz 05 aan de slag ging, bleek hij zelfs de fitste speler van de selectie te zijn. En dat voor iemand van 33 jaar. "Ik weet gewoon wat mijn lichaam nodig heeft. Ik ben Team De Jong. Ik vertrouw ook op de mensen die dicht bij mij staan. Los van familie en vrienden, luister ik ook graag naar de adviezen van mannen als Clarence Seedorf en Edgar Davids." aldus Nigel de Jong.

Bron: Voetbal International