N'Golo Kanté is op dit moment absoluut één van de beste middenvelders van de Premier League. De verdedigende middenvelder van Chelsea speelt wekelijks uitstekende wedstrijden en is daarnaast een onmisbare kracht in het Franse nationale elftal. Tegenwoordig wordt Kanté de 'beste defensieve middenvelder van de wereld' genoemd, maar vroeger had hij zelf nooit verwacht dat hij zover zou komen. Hij groeide op in een buitenwijk van Parijs en zijn vader overleed toen hij pas 11 jaar oud was. Hij werd door veel voetbalclubs te klein bevonden en speelde daardoor een groot gedeelte van zijn jeugd bij een amateurclub. De grote stappen van N'Golo Kanté N'Golo Kanté groeide op in de jeugdopleiding van de Franse clubs JS Suresnes en US Boulogne. In 2012, op 21-jarige leeftijd, debuteerde hij voor US Boulogne in de Ligue 2. US Boulogne degradeerde in dat seizoen naar de derde klasse in Frankrijk. In 2013 vertrok hij naar Ligue 2-club SM Caen. Eenmaal bij SM Caen ging het hard. In het eerste seizoen promoveerde hij direct naar de Ligue 1 en in twee seizoenen mistte hij bijna geen enkel duel voor de Franse club. Dankzij zijn sterke spel op het middenveld, vertrok hij in 2015 voor €9 miljoen naar Leicester City. In zijn eerste seizoen schreef hij direct geschiedenis, door het eerste landskampioenschap ooit voor Leicester City binnen te slepen.

In de zomer van 2016 nam Chelsea hem over voor €36.000.000,- en sindsdien is hij alleen maar beter gaan voetballen. Met twee sterke seizoen bij Chelsea en een WK-titel op zak zal de Fransman alle clubs voor het uitkiezen hebben.


Nog geen profiel op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Meld je dan hieronder gratis aan als voetbalspeler of trainer op Voetballoopbaan.nl! 7CCBC8D4-8749-4555-A120-91A9F3C24D09