Nathan Rutjes maakt vorige seizoen een einde aan zijn profvoetballoopbaan en is tegenwoordig actief bij de stichting van Roda JC. De goedsprekende en altijd motiverende Rotterdammer geeft o.a. trainingen aan G-teams en gaat langs bij basisscholen. Kortom, hij is voornamelijk bezig met de dingen die hij heel leuk vindt.

Maar wie dacht dat Nathan Rutjes alleen nog maar voor zijn plezier hoeft te werken, heeft het goed mis. In een interview met Voetbalzone vertel hij namelijk dat het Nederlandse profvoetbal absoluut geen vetpot is.

“Ik had bij Roda JC gewoon een contract zodat ik mijn gezin kon onderhouden, meer niet. Bij Roda zijn er heel veel spelers die minder dan €50.000,- per jaar verdienen (minder dan €4.000,- p/m). Het is dus absoluut niet zo dat ik nooit meer hoef te werken”

“Bij MVV kregen de spelers nog minder betaald. Een aantal basisspelers voetbalde puur om hun reiskosten te dekken. Als winstpremie ontvingen we €60,- (!) netto per gewonnen wedstrijd. Toen we destijds in de winterstop koploper waren, konden ze onze winstpremies niet meer uitkeren. De trainer moest toen uit zijn eigen zak de reiskosten van verdediger Antonio Stankov betalen.”

Hard work pays off

Laat dit voor de ambitieuze voetballers duidelijk zijn dat niet iedere profvoetballer zichzelf financieel onafhankelijk kan spelen. Het is dus belangrijk om het maximale uit jezelf te halen. Blijf altijd hard trainen en probeer van jezelf een nóg betere speler te maken. Alleen dan komen er grotere clubs naar je toe en zal het financieel aantrekkelijker worden voor je. Foto: Nathan Rutjes Instagram