Nathan Aké behoort al jaren tot een van de stille krachten van de geoliede machine van Pep Guardiola. De Hagenaar groeiden op in de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte al op jonge leeftijd de overstap naar Engeland.

De linksback was 15 jaar oud toen hij een contract ondertekende bij Chelsea. In 2012 maakte Aké zijn officiële debuut voor Chelsea op zeventienjarige leeftijd. Zijn ontwikkeling ging in de loop der jaren steeds harder. Helemaal omdat hij dagelijks met grote namen op het veld stond.

"Alles liep lekker. Ik speelde met de beste voetballers van de wereld. Maar ik dacht er iets te makkelijk over. Tot ik op de eerste dag van de voorbereiding van het nieuwe seizoen met Jose Mourinho sprak. Hij vertelde me dat ik verhuurd mocht worden. En daarna zei die opeens dat ik terug naar de U21 moest en daar moest gaan trainen." aldus Nathan Aké tegenover SPORTbible.

Tegenslagen ombuigen

Hij besefte na de harde woorden van Mourinho dat hij keihard aan de bak moest. Het ging uiteindelijk iets minder makkelijk dan hij had gedacht. Maar door zich mentaal sterk te houden wist hij hij deze 'tegenslag' om te buigen in doorlopend succes.

"Ik ging gewoon met de U21 meetrainen en keihard werken. Ik besloot een mindset aan te houden van: 'ik ga er alles aan doen om een comeback in de selectie te maken'. Het was echt de grootste tegenslag van mijn carrière, maar tegelijkertijd was het uiteindelijk ook mijn grootste hulpmiddel om verder te komen." vertelt Nathan Aké.

In 2017 nam AFC Bournemouth Aké van Chelsea over voor maar liefst €23 miljoen. In Augustus 2020 kocht Manchester City de vleugelverdediger van AFC Bournemouth voor €45 miljoen. Bij City werd hij twee seizoenen achter landskampioen waar hij tevens een belangrijk aandeel in had.