Eerder spraken we al met Nordin Amrabat, Urby Emanuelson en Timothy Fosu-Mensah. Dit keer vroegen we aan misschien wel de meest opvallende speler van de Eredivisie wat hij voetballers zou om het maximale uit hun talent te halen.

In een eerder interview dat wij met El Khayati deden gaf de Rotterdammer al aan wat voor bizarre route hij heeft moeten doorlopen om te komen waar hij nu staat. Vanuit deze bijzondere ervaringen geeft de technisch begaafde middenvelder van ADO Den Haag de volgende vijf tips:

1. Nooit opgeven

Je ziet het bij mij. Ik heb alles van alles meegemaakt, maar ik heb de hoop nooit opgegeven. Als je profvoetballer wilt worden is belangrijk dat je in jezelf blijft geloven en een goede mentaliteit hebt.

2. Heb plezier in het spelletje 

Plezier moet altijd centraal staan. Je moet voetbal écht leuk vinden en het moet je passie zijn. Dan zul je merken dat je veel lekkerder op het veld staat en veel beter gaat voetballen.

3. Zorg dat je je focust op je persoonlijke doel

Je moet een duidelijk doel voor ogen hebben en daar ook 100% voor gaan.

4. Laat je niet verleiden door negativiteit

Dit heeft eigenlijk ook met punt 3 te maken. Als je een doel voor ogen hebt, moet je je niet laten afleiden door verkeerde dingen. Als je makkelijk af te leiden bent, ga je snel verkeerde keuzes maken.

5. Zorg dat je elke dag alles geeft

Als je echt voor voetbal leeft moet je elke dag aan jezelf willen werken en beter willen worden. Dat is een minimale vereiste.