Youness Mokhtar heeft deze zomer een mooie transfer weten te maken naar de Amerikaanse MLS. De geboren Utrechter gaat na een moeilijke periode in Turkije aan de slag bij Columbus Crew, de nummer 11 in de Amerikaanse Major League Soccer.

Over het niveau van de competitie zijn de meningen verdeeld, maar qua ambiance is het zeker een van de mooiste competities om in het spelen. Daarnaast is alles tot in een puntjes geregeld in Amerika. Iets waar Youness Mokhtar wel naar verlangt na alle drama die hij heeft moeten meemaken in het buitenland.  

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Happy to announce that i have signed for @columbuscrewsc can’t wait to start playing for this amazing club.

Een bericht gedeeld door Youness Mokhtar (@younessmokhtarofficial) op

  Ervaring in Turkije De 27-jarige aanvaller speelde de eerste seizoenhelft van het seizoen 2018/2019 voor het Turkse MKE Ankaragücü, maar dat avontuur liep uit tot een groot drama. Hij kreeg maar liefst zes maanden geen salaris uitgekeerd en moest in de winterstop noodgedwongen opzoek naar een nieuwe werkgever. "De Turkse competitie is een geweldige competitie waar je iedere wedstrijd in een vol stadion tegen grote voetballers mag spelen. Maar als je hier niet bij de juiste club onder contract staat, ga je alleen maar problemen ondervinden met salarissen. Als voetballer wil je daar niet mee bezig zijn. Je wilt je focussen op je prestaties." vertelt Youness Mokhtar tegenover Voetbalzone. Dit is niet het eerste probleem waar de Utrechter tegenaan liep in Turkije. In 2016 was hij namelijk ook al dicht bij een transfer naar Kayserispor, maar nadat er miscommunicatie ontstond in de contractonderhandelingen barste de bom. Samen met toenmalig Kayserispor-trainer Tolunay Kafkas ontstond er een vechtpartij op het vliegveld waarbij er rake klappen vielen. In een interview met Andy van der Meijde legde hij het hele verhaal uit.


Wil jij jezelf als voetballer verbeteren op het gebied van snelheid, techniek, duelkracht, conditie en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma's jouw naar een hoger niveau tillen. Klik op de afbeelding hieronder voor meer informatie over alle programma’s! voetballoopbaan netwerken hoe word je prof techniek trainen snelheid kracht blessures https://www.youtube.com/watch?v=p-c1i-EvY_A


vl voetballoopbaan member aanmelden profvoetballer worden