Youness Mokhtar heeft een lekker seizoen achter de rug bij PEC Zwolle en gaat deze zomer waarschijnlijk een mooie transfer maken naar het buitenland. De 26-jarige aanvaller groeide op in de jeugdopleiding van PSV en kwam via FC Eindhoven bij PEC Zwolle terecht. Na een aantal seizoenen bij FC Twente en in Qatar, keerde Mohktar in 2016 weer terug bij PEC Zwolle. Mohktar woont al zijn hele leven in de Utrechtse wijk Overvecht, waar o.a. voetballers als Aissati, Afellay en Jurgen Colin vandaan kwamen. "Ik wist nog toen ik vroeger Aissati en Afellay altijd voorbij zag rijden in dikke auto's. Ik dacht toen bij mezelf: Dat zou ik ook wel willen. Ik was toen nog klein, dus dat waren echt dromen voor mij. Als hun in de kooi waren en ik wou met ze meevoetballen, mocht ik nooit meedoen. Tot dat ik een partijtje meespeelden. Toen zeiden ze opeens: hij is toch wel goed genoeg." aldus Mohktar tegenover NOS.

TB once upon a time @psv with my bro's @z.labyad @ibrahimafellay

Een bericht gedeeld door Youness Mokhtar (@younessmokhtarofficial) op

Ook vertelt de Utrechter hoe hij vroeger in Overvecht veel op straat voetbalde en een goede basistechniek voor zichzelf ontwikkelde. "Als iemand vroeger een trucje wist, ging ik 'm de hele dag oefenen. Vroeger voetbalde ik veel op straat en was het veel drukker in de kooi. Nu is het de tijd van Iphones en Playstations. De jeugd moet nu van veel verder komen. De basistechniek die je op straat leert, ontbreekt tegenwoordig gewoon."


  Nog geen profiel op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Meld je dan hieronder gratis aan als voetbalspeler of trainer op Voetballoopbaan.nl! 7CCBC8D4-8749-4555-A120-91A9F3C24D09   Foto: PEC Zwolle TV / Youtube