De Ramadan is al een tijdje bezig en een hoop profvoetballers hebben tijdens belangrijke wedstrijden met een lege maag moeten voetballen. Zonder brandstof in je lichaam is het natuurlijk vele malen zwaarder om een wedstrijd te spelen, maar desondanks blijft religie voor de meeste spelers op nummer 1 staan en is er vaak geen belangrijke reden om een dagje over te slaan.

Ook voor Mohamed Salah komt er 26 mei een pittige dag aan. Tenminste, de Champions League-finale tegen Real Madrid spelen zonder eten in je maag is absoluut geen makkie. Toch besluit de Egyptenaar te vasten vertelt hij in gesprek met Al Masry Al Youm. De zon gaat weliswaar om 20:50 onder in Kiev, maar dan zou Salah alsnog de eerste helft moeten uitspelen zonder te eten.

🙋🏻‍♂️

Een bericht gedeeld door Mohamed Salah (@mosalah) op

Vasten heeft voorrang

Je ziet het vaker in de voetballerij. Grote voetbalspelers die tijdens de Ramadan gewoon vasten. Van een dag inhalen willen ze vaak niks horen. Karim Benzema speelde vorig seizoen ook de Champions League-finale zonder te eten en dat zal hij dit jaar ook doen. Ook tijdens het WK zullen de meeste spelers van de islamitische landen meedoen aan de Ramadan.