Romelu Lukaku valt niet alleen in de Serie A op vanwege zijn krachtige postuur, maar ook toen hij nog in de jeugdopleiding van Anderlecht speelde werd hij regelmatig geconfronteerd vanwege zijn opvallende uitstraling.

Mino Raiola vertelde in een interview met Expressen dat er nog veel racisme heerst in de voetballerij en dat ook de moeder van Lukaku er veel slechte ervaringen mee had. “Ik heb de moeder van Romelu Lukaku gesproken en zij vertelde mij dat ze naar elke wedstrijd van haar zoon een geboorteakte moest meenemen. Er waren iedere wedstrijd wel ouders die niet geloofde dat Romelu 12 of 14 jaar oud was, helemaal als hij drie of vier goals had gescoord. Het is maar dat Romelu in België is geboren, want als hij in Afrika was geboren dan had iedereen gezegd dat zijn leeftijd niet klopte.” Aldus Mino Raiola.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Romelu Lukaku (@romelulukaku)

Ook vertelde Raiola dat er in het bestuur bij grote clubs ook vaak racisme speelt. Wanneer Raiola een naam gaf van een Nederlandse speler, werd er altijd direct de vraag gesteld of hij wit of zwart was. Ook werden donkere spelers vaak vergeleken met andere donkere spelers. “Wat maakt het in Godsnaam uit welke kleur hij heeft? Denk je dat dit ook gebeurt in Amerikaanse sporten? Scottie Pippen, zal hij zwart of wit zijn? Wie kan dat nou schelen? Het gaat erom of hij kan voetballen of niet.” Aldus Mino Raiola.