In alle topsporten is het gebruikelijk om alle facetes te trainen om het uiterste uit de prestatie van de sporter te halen. Of je nu een voetballer, vechter, of basketballer bent. Je zult het uiterste uit je trainingen moeten halen om op het hoogste te kunnen blijven functioneren.

In de sportwereld zijn we gewend om fysieke of tactische trainingen te doen, maar als topsporter dient er ook veel aandacht geschonken te worden aan mentale trainingen. Zo legt Mike Passenier, trainer van Badr Hari, uit hoe hij de Marokkaanse topvechter mentaal sterker wist te maken door regelmatig met hem te schaken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Gearing up...

Een bericht gedeeld door Badr Hari (@badrhariofficial) op

  Strategisch denken "Schaken is oorlog voeren. Je moet twee of drie stappen voorruit zetten. Niet alleen het lichaam, maar de geest moet ook getraind worden. Ik probeer hem om stappen vooruit te denken. Sinds ik hem heb leren schaken, zie je Badr heel anders denken en bewegen in de ring. Ik heb Melvin Manhoef hetzelfde geleerd en bij hem zag je ook een verandering. Hij werd bijna nooit geraakt. Hij was zijn tegenstander altijd een stapje voor." vertelde Mike Passenier bij Peptelk. Vooruit denken als voetballer Ook als voetballer is het belangrijk om voorruit te denken. Om je tegenstander continue te slim af te zijn is het belangrijk om op het juiste moment in de bal te komen en op het juiste moment in de diepte te gaan. Het enige verschil met voetbal is dat je altijd afhankelijk bent van je teamgenoten. Bekijk het interview van Peptalk hier