Memphis Depay heeft zijn carrière een mooie wending gegeven door in de zomer van 2021 een contract te ondertekenen bij misschien wel de allergrootste en mooiste club van de wereld: FC Barcelona.

De bijzondere prestaties die Memphis Depay de afgelopen jaren leverde in de Franse Ligue 1, Champions League en bij het Nederlands elftal, heeft hij o.a. te danken aan zijn bijzondere trainingsschema. Memphis was een periode zeer gedisciplineerd, misschien zelfs over-gedisciplineerd, en deed er alles aan om boven zichzelf uit te stijgen. Hij stond een tijd geleden een bepaalde periode in zijn carrière iedere dag om 7 uur 's ochtends in de sportschool.

Dit bericht bekijken op Instagram

We keep fighting! 🦁 #WalkInFaithNotBySight

Een bericht gedeeld door Memphis Depay (@memphisdepay) op

'Er was helemaal niemand..'

"Toen ik 's ochtends bij de club aankwam, was er helemaal niemand. Op een gegeven moment was ik mezelf aan het overtrainen. Ik ben sterk van mezelf een heb een goed voetballichaam, daarom ben ik gestopt met trainen met gewichten. Ik train nu alleen nog met me lichaamsgewicht." vertelt Memphis Depay. Naast de individuele trainingssessies vindt Memphis Depay ook in zijn geloof veel rust en inspiratie. Zo vertelt hij dat hij door zijn religie zich makkelijker kan afsluiten van de buitenwereld en daardoor meer de focus op zichzelf kan leggen.